Online szerencsejáték

Online szerencsejáték legalizálása

Texas is fontolgatja az online szerencsejáték legalizációt.

Miközben az Amerikai Egyesült Államok kongresszusa nemrég visszadobta Harry Reid szenátornak a szerencsejátékok legalizációját célzó törvény javaslatát, egyre több állam vezetése gondolja úgy, hogy a költségvetési lyukak betömésének leggyorsabb és leghatékonyabb módja a szerencsejátékok engedélyezése és megadóztatása lenne. Legutóbb Texas Államban vetődött fel a lehetőség a nagyjából 27 milliárd dolláros költségvetési hiány szerencsejáték bevételekből történő fedezésére.
Texas államban jelenleg kizárólag az állami lottó folytat szerencsejáték tevékenységet és a befolyó bevételekről oktatási programokat finanszíroz, és minden egyéb, kaszinó jellegű szerencsejáték vagy póker verseny szervezésére tett kísérlet elbukott a Texas Állam Törvényei miatt, most azonban az új, republikánus vezetés ismét felvetette a kaszinók és szerencsejátékok szabályozásának kérdését.
Ahhoz, hogy a törvényjavaslatot elfogadják, kétharmados többségre lenne szükség, aminek elérése azonban elég nehéz lesz. A szerencsejáték legalizáció mellett szól, hogy Texas Államban az oktatás, egészségügy és a szociális ellátó rendszer is anyagi problémákkal küzd és a kaszinók ellenzői sem nagyon tudnak alternatívát megnevezni, ami pótolná a szükséges anyagi forrásokat. Az ingatlanadók vagy forgalmi adó növelésének népszerűtlen lépését senki sem szeretné magára vállalni.
Nagy kérdés, hogy mekkora bevétel származhatna a szerencsejátékok adójából. Az Amerikai Szerencsejátékosok Szövetsége szerint ugyanis azokban az államokban (például Nevada vagy New Jersey), ahol korábban a szerencsejátékokat legalizálták, az adóbevételek éves szinten nagyjából száz millió dolláros nagyságrendűek, ami közel sem elég a több milliárdos költségvetési hiány fedezésére.

Online szerencsejáték törvény –> Személyi jövedelemadó