Craps Kockajáték

Craps kockajáték játékszabálya.

Mi a Craps játék?

A Craps jogosan érdemelte ki a legszórakoztatóbb és legizgalmasabb kaszinójáték címet. Emellett igazán játékosbarát is, rengeteg opcióval, stratégiai vonatkozással, és nyerési lehetőséggel. Még a dobás erősségét és szögletét is szabályozhatja!
Hogyan játsszák a Craps-et?

FogadásCraps
A fogadáshoz a játékos figurája előtt látható zseton melletti fel/le nyílgombra kattintva válasszon ki egy zsetonértéket.

Miután kiválasztotta a zsetonértéket, kattintson a tábla bármelyik aktív fogadási mezőjére, hogy az adott értékben fogadást helyezzen el. Ne felejtse el, hogy egy adott pillanatban nem minden fogadási mező aktív.

A „Take”/„Lay” fogadásokat úgy teheti meg, hogy az asztalon zsetonokat helyez az eredeti sorfogadása mögé.

Fogadás visszavonása
Egy fogadás visszavonásához válassza ki a zsetonösszeget, amelyet le szeretne vonni a fogadásából, és a jobb egérgombbal kattintson arra a fogadásra, amelyet csökkenteni szeretne.

Ha megnyomja a Visszavonás (F2) gombot, minden fogadása visszavonásra kerül (kivéve a még játékban lévő zárolt fogadásokat).

Nyeremény igénylése
A megnyert összegek általában automatikusan hozzáadódnak a teljes nyereményhez. Egyes esetekben azonban a nyerő fogadáshoz adódnak hozzá. Ha nem akarja újra megjátszani az adott fogadást, kérjük, távolítsa el az asztalról a tétet.

Pénztár
Zsetonok vásárlásához kattintson a Pénztár ($) ikonra.

A zsetonokat egyszerűen, a játékból való kilépéssel tudja beváltani (X ikon). Ekkor minden nyereménye automatikusan hozzáadódik EuroPoker.com számlájához.

Dobás a dobókockákkal
Miután befejezte a tétek elhelyezését, a dobáshoz nyomja meg a Kész (F3) gombot. A kockákkal való dobás történhet automatikusan vagy manuálisan, ez esetben Ön szabályozza a dobás szögletét és erősségét.

A Kockadobó
A manuális Kockadobó segítségével Ön szabályozhatja a dobás erősségét és szögletét. Kattintson a kézre, tartsa lenyomva az egérgombot, mozgassa az egeret ide-oda, majd engedje el a gombot.

Előző dobások
Az előző dobások eredményét megtekintheti, ha a játékképernyő jobb oldalán található „Előzmények” menüpontra kattint.

Több Craps játékos
Amikor más játékosok csatlakoznak az asztalához, az Ön fogadásait sárga szín jelöli.

Elmentett játékok
Ha menet közben kilép a játékból vagy megszakad az internet-kapcsolata, az aktuális játék elmentésre kerül, és a következő bejelentkezés után folytathatja.
Hogyan játsszák a Craps-et?

A Craps játék során 2 kockával dob, és a dobás eredménye határozza meg, hogy az elérhető fogadások közül melyik nyer.

A Craps rugalmasságáról és a megjátszható fogadások sokféleségéről ismert. A Craps játékban minden dobás különböző rizikójú/különböző nyereményekkel kecsegtető izgalmas fogadások megtételére ad lehetőséget. De egyvalamit meg kell tanulnia, mielőtt igazán értékelni tudná a játékot, és hasznot húzhatna az előnyösebb fogadási lehetőségekből: nem minden dobás egyforma, és nem minden fogadás érhető el minden dobás során.

Figyelem: minden dobás számít, még azok is, ahol például az egyik kocka ráesik a másikra.

Craps játék

A Craps játék menetekből áll, és egyes fogadások csak a menetek előtt, mások csak a menetek közben érhetőek el. A menet egy úgynevezett kezdődobással kezdődik, és addig folytatódnak a dobások, amíg meg nem dobja a kezdődobás által meghatározott célszámot, vagy a 7-et.

A fogadások elhelyezésével nem kell megvárnia a menet végét. De egyes fogadások csak a kezdődobás során érhetők el.

A menet
A menet akkor kezdődik, amikor az első játékos megérkezik az asztalhoz. Ő az úgynevezett „shooter”. De mielőtt megdobhatná a kezdődobást, meg kell tennie egy fogadást: a sorfogadást.

Vannak más, a menet előtt megköthető fogadások is, de ezeket a Craps fogadások részben tárgyaljuk meg.

A sorfogadás fontos, mert ez jelzi a menet kezdetét, és esetleg számos dobáson keresztül az asztalon maradhat, amíg meg nem nyerik, vagy el nem veszítik. Menet közben a sorfogadást nem lehet sem visszavonni, sem hozzáadni.

Pont-számok
Ha a kezdődobás összege nem 2, 3, 7, 11 vagy 12, kezdetét veszi egy menet. Minden sorfogadás érvényes marad addig, amíg meg nem nyerik, vagy el nem veszítik. Azonban – bár az asztalon maradnak –, amint elkezdődik a menet, minden sorfogadás átalakul egy másik fajta fogadássá: pontfogadássá.

Amint a sor- vagy pontfogadás nyer vagy veszít, befejeződik az aktuális menet, és új menet kezdődik, új kezdődobással.

Ha már elsajátította a sor- és pontfogadásokat, és a menetek alapvető szabályait, továbbléphet a többi izgalmas fogadásra, amelyek közül néhány a kaszinók legkedvezőbb fogadásai között szerepel.

Craps fogadások és kifizetések

Sorfogadás – kifizetés: 1:1
Csak kezdődobásokra tehető meg.

A sorfogadás két ellentétes fogadásból áll. A zsetonokat elhelyezheti a „Pass” sormezőben, vagy a „Don’t Pass” mezőben.

NYER VESZÍT FOGADÁS VISSZAVONÁSA
„Pass” sor7, 112, 3, 12
„Don’t pass”2, 37, 1112

Ha a dobás eredménye bármilyen más összeg, új menet kezdődik, és a dobott szám lesz a pont-szám. A pont-számot a számfogadások mezőben a fölötte elhelyezett fehér jel jelzi.

Példa:John megérkezik az asztalhoz, és $5-os fogadást helyez el a „pass” sormezőben. Megdobja a kezdődobást, és íme! Egy 6-os és egy 1-es, az összegük 7. A „pass” sorfogadás nyer, és a menetnek vége.

Ezek után úgy dönt, hogy megteszi ugyanazt a „pass” sorfogadást, és új kezdődobást dob. Ezúttal 5-öse és 4-ese van, összesen 9. A 9 NEM jelenti a menet végét, úgyhogy a fogadása a „pass” sormezőben marad, és a számfogadások mezőben fehér jel kerül a 9-es szám fölé. Az adott menet pont-száma mostantól a 9 lesz.

Craps Kockajáték


Pontfogadás – kifizetés: 1 az 1-hez
Nem tehető meg kezdődobásokra.

Példa: John $5-os „pass” sorfogadást helyez el, és megdobja a kezdődobást: az összeg 9. A fogadás nem nyer, és nem veszít, a menet így folytatódik, a 9-es pedig a bejelölt pont-szám.

John fogadása még mindig érvényes, de most már pontfogadás, mégpedig a 9-es pont-számra.

Ahhoz, hogy megnyerje a fogadást, még egy 9-et kell dobnia, mielőtt 7-et dobna.

Ha az eredeti fogadás „don’t pass” sorfogadás lett volna, akkor 7-et kellene dobnia, mielőtt még egyszer a pont-számot dobná.

NYER VESZÍT
„Pass” sor pontfogadáspont-szám7
„Don’t pass” pontfogadás7pont-szám

Ezt a fogadást nem vonhatja vissza, amíg a pont-számot nem dobja (ekkor nyer) vagy amíg 7-et nem dob (ekkor veszít), és a menet befejeződik.

Érdemes megfigyelni, hogy a 2 eredeti „pass” és „don’t pass” sorfogadás pont-szám fogadásként az ellenkező irányban működik.

Minden alkalommal, amikor az Ön sorfogadása nyer, a nyeremény hozzáadódik az eredeti fogadáshoz.

„Come”/„Don’t come” – kifizetés: 1:1

Nem tehető meg kezdődobásokra.

A „come” fogadások sorfogadások, és ugyanúgy működnek, mint a „pass”/„don’t pass” fogadások. De a „pass”/„don’t pass” fogadásokkal ellentétben nem a kezdődobások közben teszik meg őket, hanem a menet folyamán az egyes dobások (ún. meződobások) előtt.

NYER VESZÍT FOGADÁS VISSZAVONÁSA
„Come”7, 112, 3, 12
„Don’t Come”2, 37, 1112

Ha a „come”/„don’t come” fogadás nyer vagy veszít, akkor vagy eltávolítják, vagy megduplázódik (Ön bármikor visszavonhatja).

Ha a „come”/„don’t come” fogadás nem nyer és nem veszít, a dobott szám alapján ez is pontfogadássá alakul.

Azonban ezt a számot NEM jelöli fehér jel, ehelyett a fogadás az asztalon a „come”/„don’t come” mezőből a megfelelő pontfogadás mezőbe kerül át. Csak próbálja ki, és gyorsan rá fog jönni, hogy hogyan működik!

„Hardway”
Nem tehető meg kezdődobásokra

A „hardway” fogadások a következő kombinációkon alapulnak:

Can not be placed on come out rolls.

KOMBINÁCIÓ KIFIZETÉS
2-27:1
3-39:1
4-49:1
5-57:1

Ön nyer, ha duplát dob, mielőtt 7-et dobna, vagy bármilyen más kombinációt, amelynek az összege ugyanannyi. Példa: A 2-2 „hardway” fogadás veszít, ha 1-3-at dob.

Mezőfogadás
Bármilyen dobás előtt megtehető.

A mezőfogadás a dobás teljes összegén alapuló fogadás, és három különböző fogadásból áll.

NYERŐ ÖSSZEGVESZTES ÖSSZEGKIFIZETÉS
3, 4, 9, 10 vagy 115-81:1
25-82:1
125-83:1

„Big 6” és „Big 8”
Bármilyen dobás előtt megtehető.

Ez a két fogadás ugyanúgy működik, mint a pontfogadások. Azt reméli, hogy 6-ot vagy 8-at dob (attól függően, hogy melyik számot választja) mielőtt 7-et dobna.

OBOTT SZÁMVESZÍTKIFIZETÉS
6 (ha a 6-ra fogad)71:1
8 (ha a 6-ra fogad)71:1

Minden más eredmény „tolást” eredményez (a fogadás megmarad).

Számfogadás
Bármilyen dobás előtt megtehető.

A számfogadásokkal egy adott kombinációra fogad, és az asztal jobb oldalán találhatók, a „hardway” fogadások között. Ha a kombináció nem jön ki a következő dobás során, a fogadás elveszik. (Ez különbözik a „hardway” fogadásoktól, ahol a fogadások nem feltétlenül nyernek vagy veszítenek a dobás során.)

Az „Any Craps” fogadás nyer, ha 2-t, 3-at vagy 12-t dob. A „7” fogadás bármilyen kombinációval nyer, amelynek az összege 7.

KOMBINÁCIÓ KIFIZETÉS
1+1 és 6+630:1
1+2 és 5+615 to 1
Any Craps: 2, 3 vagy 127:1
7 (összeg 7)4:1

A C-E fogadás
Bármilyen dobás előtt megtehető.

A C-E fogadás a sorfogadás mezők és a számfogadás mezők között helyezkedik el.

Ez egy egydobásos fogadás, amely vagy nyer, vagy veszít a következő dobás során.

ÖSSZEGKIFIZETÉS
2, 3 vagy 123:1
117:1
Minden másVESZÍT

„Place” fogadás
Nem tehető meg kezdődobásokra.

A „place” fogadások mindig inaktívak a „come-out” dobások alatt.

A „place” fogadással arra fogad, hogy 4-et, 5-öt, 6-ot, 8-at, 9-et vagy 10-et dob mielőtt 7-et dobna. Minden fogadás egy számra vonatkozik, azonban egyes számok (pl. 4 és 10) után azonos kifizetés jár. A fogadások a pontfogadások szám-területe alatt található keskeny mezőben helyezhetők el.

FOGADÁS A KÖVETKEZŐRE:VESZÍTKIFIZETÉS
4 és 1079:5
5 és 977:5
6 és 877:6

A nyerő „place” fogadásokon és a 7-es dobáson kívül bármilyen más eredmény után a fogadás a helyén marad.

Figyelem: ha a pont-számot dobja, a menet befejeződik, és ezért a következő dobás új kezdődobás lesz, amely közben minden „place” fogadás inaktívvá válik.

„Buy” fogadás
Nem tehető meg kezdődobásokra.

A „buy” fogadások a kezdődobások közben inaktívak.

A „buy” fogadással arra fogad, hogy 4-et, 5-öt, 6-ot, 8-at, 9-et, vagy 10-et dob, mielőtt 7-et dobna.

Azáltal, hogy kiválaszt egyet az előbbi számok közül, és egy zsetont helyez az adott szám fölé a pont-szám területen, azt reméli, hogy kidobja ezt a számot, mielőtt 7-et dobna. A kifizetés attól függően változik, hogy mennyi az esélye annak, hogy 7-et dob az Ön által választott szám előtt.

A „buy” fogadást bármikor visszavonhatja.

FOGADÁS A KÖVETKEZŐRE:VESZÍT KIFIZETÉS
4 és 1072:1
5 és 973:2
6 és 876:5

Megjegyzés: minden nyerő „buy” fogadás után 5% jutalékot kell fizetnie. A kifizetések a jutalék levonása után kerülnek kiszámításra.

Példa: John $100 „buy” fogadást helyez el a 10-re (kifizetés: 2:1). Nyer, és $5 jutalékot fizet az eredeti tétből, marad $95. A kifizetés ezek szerint $95*2=$190. Így összesen $185 a nettó nyereménye. Ez az összeg jelenik meg a chat ablakban.

„Lay” fogadás
Nem tehető meg kezdődobásokra.

A „lay” fogadások a kezdődobások közben inaktívak.

A „lay” fogadással arra fogad, hogy 7-et dob, mielőtt 4-et, 5-öt, 6-ot, 8-at, 9-et, vagy 10-et dobna.

Azáltal, hogy kiválaszt egyet az előbbi számok közül, és egy zsetont helyez az adott szám fölé a pont-szám területen, azt reméli, hogy 7-et dob, mielőtt az adott számot dobná. A kifizetés attól függően változik, hogy milyen esélye van annak, hogy 7-et dob az Ön által választott szám előtt.

A „lay” fogadást bármikor visszavonhatja

FOGADÁS A KÖV. ELLENNYER KIFIZETÉS
4 és 1071:2
5 és 972:3
6 és 875:6

Megjegyzés: minden nyerő „lay” fogadás után 5% jutalékot kell fizetnie.

„Lay” és „Take” fogadás
Csak sorfogadással együtt tehető meg.

A „Lay” és „Take” fogadások nagyon fontosak a Craps játékban. Továbbá ez az egyik legjobb fogadás a kaszinóban.

A „Take”/„Lay” fogadásokat a sorfogadása mögé elhelyezett újabb zsetonokkal teheti meg, MIUTÁN a kezdődobás megtörtént, és a pont-szám megállapításra került.

Tehát amint a pont-szám megállapításra kerül, megteheti a „Take”/„Lay” fogadást.

Hogy melyiket választja, az attól függ, hogy az eredeti fogadása „pass” sorfogadás („Take”) vagy „don’t pass” fogadás („Lay”) volt.

Úgy teheti meg a „Take”/„Lay” fogadást, hogy az asztalon további zsetonokat helyez az eredeti sorfogadása mögé.

Hogy mekkora „Take”/„Lay” fogadást helyezhet el, úgy kerül kiszámításra, hogy a sorfogadás összegét egy adott szorzóval megszorozzák.

A „Take” fogadás akkor nyer, ha megdobja a pont-számot mielőtt 7-et dobna, a „Lay” fogadás pedig akkor, ha 7-et dob a pont-szám előtt. Pont úgy, mint az eredeti sorfogadásoknál.

„Take” fogadás – megdobja a pont-számot a 7 előtt:

PONT-SZÁM KIFIZETÉSMAXIMUM FOGADÁS
6 vagy 86:52 x „Pass” sorfogadás
5 vagy 93:22 x „Pass” sorfogadás
4 vagy 102:12 x „Pass” sorfogadás

„Lay” fogadás –7-et dob a pont-szám előtt:

PONT-SZÁM KIFIZETÉSMAXIMUM FOGADÁS
6 vagy 85:62,4 x „Don’t Pass” sorfogadás
5 vagy 92:33 x „Don’t Pass” sorfogadás
4 vagy 101:24 x „Don’t Pass” sorfogadás

„Take”/„Lay” Come fogadás
Csak „come” fogadással együtt tehető meg.

A „come” fogadásokra tett „Take”/„Lay” fogadások ugyanúgy működnek, mint a sorfogadással együtt megtett „Take”/„Lay” fogadások, és nagyon fontosak a Craps játékban.

A „Take”/„Lay” fogadásokat az eredeti „Come”/„Don’t Come” fogadása mögé elhelyezett újabb zsetonokkal teheti meg, MIUTÁN a pont-szám megállapításra került.

Tehát amint a pont-szám megállapításra kerül, megteheti a „Take”/„Lay” fogadást.

Hogy melyiket választja, az attól függ, hogy az eredeti fogadása „come” fogadás („Take”) vagy „don’t come” fogadás („Lay”) volt.

Úgy teheti meg a „Take”/„Lay” fogadást, hogy az asztalon további zsetonokat helyez az eredeti come fogadására a pontfogadás mezőben.

Hogy mekkora „Take”/„Lay” fogadást helyezhet el, úgy kerül kiszámításra, hogy a sorfogadás összegét egy adott szorzóval megszorozzák.

A „Take” fogadás akkor nyer, ha megdobja a pont-számot mielőtt 7-et dobna, a „Lay” fogadás pedig akkor, ha 7-et dob a pont-szám előtt. Pont úgy, mint az eredeti „come” fogadásoknál.

„Take” fogadás – megdobja a pont-számot a 7 előtt:

PONT-SZÁM KIFIZETÉSMAXIMUM FOGADÁS
6 vagy 86:52 x „Come” fogadás
5 vagy 93:22 x „Come” fogadás
4 vagy 102:12 x „Come” fogadás

Laying odds – roll 7 before point number:

PONT-SZÁM KIFIZETÉSMAXIMUM FOGADÁS
6 vagy 86:52 x „Come” fogadás
5 vagy 93:22 x „Come” fogadás
4 vagy 102:12 x „Come” fogadás