Blackjack Stratégia

Blackjack Stratégia – A 10-es feltételezés stratégiája
Az intelligens Blackjack játékhoz egészen egyszerű stratégia kell, amely néhány alapelvre épül. Az alább ismertetett egyszerű Blackjack stratégia azzal számol, hogy több 10 értékű lap van a játékban, mint bármilyen más értékű, és feltételezi, hogy a következő éap 10 értékű lesz. A Blackjack játék két szabványos 52 lapos paklit használ, ahol 32 önálló 10 értékű lap van minden Blackjack kézben – ehhez képest minden más értékből csak 8 önálló lap van.

A paklik felépítésére alapozott egyszerű blackjack stratégia feltételezi, hogy az osztó második lefelé fordított lapja 10 értékű lesz. A 10-es feltételezés alapján (bár ez gyakran nem jön be) a második kártya nagyobb valószínűséggel lesz 10, mint bármilyen más értékű. Az osztó második lefelé fordított lapjának feltételezett 10-es értékéhez hozzáadva az első felfelé fordított lap értékét minden feltételezett kezet két típusra oszthatunk. Az egyik típus jól jön az osztónak, a másikkal valószínűleg besokall.Blackjack Stratégia

Ha az osztó felfelé fordított lapja 2, 3, 4, 5 vagy 6, és feltételezzük, hogy a következő lap értéke 10, a kéz értéke 12, 13, 14, 15 vagy 16. Nos ha az osztó bármilyen 17 alatti értéknél újabb lapot kér, a feltételezés alapján valószínűleg besokall. Több lap van, amivel átlépheti a 21-et, mint ahánnyal nem. Így tehát az egyszerű stratégia alapján kerülje a kockázatot, játsszon fegyelmezetten és konzervatív módon és minden áron kerülje le a besokallást, hiszen az osztó valószínűleg maga fog besokallni.

Blackjack Stratégia

Ha az osztó felfelé fordított lapja 7, 8, 9, 10 vagy ász, és feltételezzük, hogy a következő lap értéke 10 lesz, a kéz értéke 17, 18, 19 vagy 20. Ha tehát az osztó megáll 17-nél vagy magasabban, a feltételezés alapján jó keze van. Ilyenkor az egyszerű stratégia alapján játsszon lazán, és vállaljon kockázatot, próbálja meg javítani a kezét, így ráverhet az osztó feltételezett kezére.

Így tehát az egyszerű stratégia alapján kalkulálhat a feltételezett kezekkel, és néhány alapszabályt állíthat fel arra nézve, mikor hívjon és mikor álljon meg.

Először is ha 11 vagy annál kisebb értéke van, eszébe se jusson új lapot kérni. Semmiképpen sem sokallhat be, és a kért lap csak javíthatja a kezét.
Blackjack Stratégia

Ha 12 és 16 között áll, és az osztó látható lapja 2, 3, 4, 5 vagy 6, általában meg kell állnia, hiszen az osztó valószínűleg maga fog besokallni. Azonban ha az osztónál 2 vagy 3 értékű lap látszik, és Önnél csak 12 van, a 10-es feltételezés alapján érdemesebb hívni, mivel még több olyan alacsony értékű kombináció előfordulhat, ami javítja a kezet, de amivel nem sokall be.

Harmadszor ha 12 és 16 között áll, és az osztónál 7, 8, 9, 10 vagy 11 látható, rendszerint kérjen új lapot. Ez azért van, mert az osztó nagyobb eséllyel győzhet, hacsak Ön nem javítja fel a kezet. Sajnos a besokallásra is Önnek nagyobb az esélye. Azonban ha van egy 11 értékű ásza, rugalmas lehet, és nagyobb kockázatot vállalhat a különleges lapokra, mivel a 11 értékű ászt mindig 1-nek veszik. Így tehát újra kell majd értékelni a kezét.

Végül ha a kéz 17 vagy annál magasabb, és az osztónál 2, 3, 4, 5 vagy 6 van, az egyszerű stratégia alapján érdemes megállni. Ugyanis ha felvesz még lapot, nagyobb a besokallás veszélye.

Ennyiről szól az egyszerű stratégia. Sok más stratégia is létezik, amely a fent ismertetett 10-es feltételezés stratégiájára épül; ez más irányú faktorokkal társítja az elképzelést. Az egyszerű stratégia csak irányt mutat, és segít megtalálni a megfelelő játékmódot. Az egyszerű stratégia önmagában nem garantálja a sikert a Blackjack játékban.