Női Szerencsejátékosok

Az Elmúlt Évek Női Szerencsejátékosai

A történelemkönyvek híres alakjai között szerepel néhány vadnyugati szerencsejátékos. Teljesen mindegy, hogy a TV-ben láttad őket, vagy a könyvekben olvashattál róluk. Szinte minden esetben barátságos, magas, jól öltözött Déli úriembereknek ábrázolják őket, akik tisztességesen viselkednek és betartják a becsületkódex írott és íratlan szabályait. Az igazság az, hogy a legtöbb profi szerencsejátékos hazudott és csalt annak érdekében, hogy biztos jövedelemre tegyen szert. Amire a tisztességes játékkal nem lett volna módja. A póker nem csupán az amerikai férfiak játéka volt, hiszen a szerencsejátékosok különböző nemzeteket képviseltek és néhány professzionális női szerencsejátékos is kivívta magának a hírnevet.

Profi szerencsejátékosok

A szerencsejátékosok még napjainkban is megnyerő figurának számítanak, bár a kaszinók és online nyerőgépes játékok világában a régi szalonoknak már híre-hamva sincs és a mai profi szerencsejátékosok, nők és férfiak egyaránt, csupán egyetlen dologban hasonlítanak elődeikre, nyerni akarnak, méghozzá sokat. A vadnyugati szerencsejáték hőskora körülbelül 1850 és 1910 között tartott és rengeteg ember kedvenc szórakozását jelentette minden városban vagy településen. Egy új táborban sokszor hamarabb állították fel a szerencsejáték sátrat, mint az étkezdét. Akkoriban mindenki játszott. Cowboyok, bányászok, favágók, rendőrbírók, nők, sőt még a politikusok is játszottak, vagy nyereségvágyból, vagy csupán az játék élményének kedvéért. Sok esetben egy város gazdagságát azzal mérték, mennyi szerencsejáték terem működik falai között és azok mekkorák.

Mint azt korábban említettük, nem csupán a férfiak hódoltak a póker játék élvezetének. A történelem jó pár profi női szerencsejátékosról említést tesz, akik mind az asztaloknál, mint általános életvitelükkel hírnevet szereztek maguknak. Nem volt szokatlan a szoknyás játékosok jelenléte az asztaloknál. Azoknak a nőknek, aki profi játékossá váltak, megvolt az esélyük az anyagi függetlenségre és szociális kiemelkedésre egy férfiak által irányított világban.

Női profi szerencsejátékos

Az egyik leghíresebb női professzionális szerencsejátékos a vadnyugaton valószínűleg Eleanore Dumont volt, vagy ahogynői szerencsejátékos sokat ismerték “Madame Mustache”. Annak ellenére, hogy gyönyörű nő volt, európai származása miatt vékony sötét bajuszt viselt ajkai fölött (ami aztán az idő múlásával egyre sötétebb és vastagabb lett). Innen ered gúnyneve a Madame Mustache.

Amikor a manapság BlackJack vagy 21 néven ismert játék az 1800as években először megjelent az Egyesült Államokban, még nem tartozott a legnépszerűbb szerencsejátékok közé. A legtöbb profi kaszinó játékos leragadt a Faro, Póker, Mexican Monte és hasonló játékoknál. Amikor Eleanor Dumont, húszas éveiben járó bájos francia hölgy először tárta ki saját szerencsejáték termének ajtaját 1854-ben. Sok férfi, aki addig még soha nem látott nőket a szerencsejáték asztaloknál, már csak kíváncsiságból is meglátogatta a helyet. Az intézmény hamarosan hírnévre tett szert és felállította az európai stílusú színvonalat, ami akkoriban a játék házakban nem volt megszokott.

Szerencsejáték

Nem volt káromkodás, nem volt hangos beszéd, nem voltak viták, nem lehetett dohányozni és tilos volt minden egyéb faragatlan viselkedés. Ami a szalonokban és a többi kaszinó teremben normálisan elfogadottnak számított. Sok szerencsejátékos mondta azt, hogy jobb volt veszíteni Madame Moustache ellen, mint nyerni valaki más ellen. Ugyanis stílusa és előkelősége mellett, amikor egy játékos veszített valamelyik játékban, mindig vendég volt egy pohár ingyen pezsgőre.

Azokban alatt az évek alatt míg városról városra utazott és útjai során mindenütt újabb Kaszinó játék ház nyitotta meg kapuit, a blackjack rövid idő alatt a profi szerencsejátékosok egyik kedvenc kártyajátéka lett. Gyorsan eltelt húsz és a hölgyek szerencséje elpártolt Madame Dumont mellől. 1879 szeptemberében elég nehéz anyagi helyzetbe került, kölcsönkért egy barátjától 300 dollárt abban a reményben, hogy megnyer Bodie városában egy nagy játékot. Sajnos az össze pénzt elveszítette és Szeptember 8-án testét néhány mérföldre a városon kívül találták meg, kezében méreg fiolával.

Madame Mustache és a többi híres vadnyugati szerencsejátékos nő, mint Poker Alice, Kitty LeRoy és Calamity Jane. Csak néhány azok közül a nők közül, akik a szerencsejáték asztalok mellett szereztek hírnevet maguknak. Es akiket még a férfi játékosok is komolyan tiszteltek, és akikre minden játékos emlékezni fog még egy ideig, akit egy kicsit is érdekel a szerencsejáték története.

OK, most már tudjuk, hogy a nők is megállják a helyüket, de mi a helyzet a nagy öregekkel?. Olvass tovább és megtudod a választ.