Vakok védelme az online pókerben

Vavak védelme az online pókerben Blind Defense. pozíciók a pókerasztalon, a vakok várható értéke!

Tegyük fel, hogy épp no limit hold’emet játszol az egyik internetes pókerteremben, és épp a nagy vak pozícióban ülsz. Nem lennék a helyedben. Az online pókerben hatalmas hátrány, ha neked kell betenned a vakot. Másképp fogalmazva, sztekked 1%-át kell kifizetned minden egyes alkalommal ahhoz, hogy megnézd a lapjaidat. Egy hatfős asztalnál hatszáz leosztás alatt beteszel egy teljes beülőt csak azért, hogy játékban maradhass! (És ez még csak a nagy vak pozíció, a kis vakot még bele sem számoltam.) Ez hatalmas veszteség. Adja magát a kérdés: Hogyan tudnám mérsékelni a veszteségeimet a nagy vak pozíciójában? Esetleg tudnék-e nyereségesen játszani ebből a pozícióból?

A nagy és a kisvakok szerepét a pókerben

Először hagy válaszoljam meg az elsö kérdést: Nem. Ha a nagy vakban játszol, számolnod kell még egy hatalmas hátránnyal, méghozzá a pozíció hiányával. Pozíciók a pókerasztalon, Vavak védelmeHa pedig pozíción kívül vagyunk, csak kétféle előnyünk lehet egy partiban ellenfelünkhöz képest. Játéktudásbeli előnyünk, és lap előnyünk. A játéktudásbeli előny pozícióban sokkal többet ér, mint pozíción kívül. Pozícióban kihasználhatjuk azokat az eseteket, amikor a partiban lévő játékosok közül senkinek nincs kész keze, és begyűjthetjük a kasszában összegyűlő halott pénzt. Ezt pozíción kívül nagyon ritkán, csak rendkívül különleges esetekben tehetjük meg.

Szóval marad a lap előny. De sajnos nagy vakban is ugyanolyan eséllyel kapunk minden egyes lapkombinációt osztásnál, mintha az asztal bármely más pozíciójában ülnénk. Konklúzió: A nagy vak pozíciójábanban csak játéktudásbeli előnyünk lehet ellenfeleinkkel szemben, amit veszteségeink mérséklésénél tudunk kamatoztatni.

Gyakori hibák a vakok pozícióban

1) A tét túl gyakori megadása: Egy partiban az osztó emel három nagy vakig, a kis vak dob. Kezedben egyszínű JT lapokat látsz. Szép, nemde? Úgy döntesz, megadod a tétet. Ez nagy hiba. Az egyszínű kapcsolódó lapokkal az esetek csupán tizenkilenc százalákában fogsz valmiféle húzót floppolni. Ami a jók számától függűen kb. húsz-harminc százalékban fog nyerő kézzé javulni a parti végéig. Ez nagyon alacsony arány. Persze erre mondhatnád, hogy a feltételes esély kárpótolni fog mindazon alkalmakért, amikor nem csináljuk meg kezünket. Sajnos ez itt nem érvényes. Egyszerűen mivel pozíción kívül nehéz pénzt juttatni a kasszába. Főleg, ha nem mi irányítjuk a licitálás menetét(ezt a szerepet a példapartiban az osztó tölti be) .

Nyugodtan dobjuk el akár lapjaink kilencven százalékát egy pozícióban lévő játékos emelésére. Sokkal kisebb veszteség minden egyes alkalommal elkönyvelni egy nagy vaknyi veszteséget, mint megadni a tétet, és három nagy vakot veszíteni a flop előtt, majd még többet a flop után, húzólapok kergetése közben.

2) Túl kevés 3bet késői emelőkkel szemben: Ebben a példapartiban is az osztó emel, a kis vak dob. Kezünkben KQs. Az osztóról tudjuk, hogy egy jó, laza-agresszív játékos. Miután emelt, a következő rangere tesszük: 22+,A2s+,K2s+,Q8s+,J8s+,T8s+,97s+,86s+,75s+,64s+,54s,A2o+,K7o+,Q9o+,J9o+,T9o,98o,87o

Ez egy rendkívül széles range, vele szemben KQs lapkombinációnknak 55% esélye van a nyerésre. Ezért sokan megadnák a tétet. Ez legtöbb esetben nem helyes, hiszen csak az esetek 33%-ában fogunk floppolni bármilyen kezet. A maradék 67%-ban ellenfelünk cbetelni fog, mi pedig kénytelenek leszünk bedobni lapjainkat.

Álljunk hozzá kicsit agresszívebben a partihoz! Ellenfelünk rangéből csak a párok, az ászos kombinációk jobbak a mi lapjainknál. Tehát minek engedjük neki, hogy megnézzen három lapot(flop), amelyek segítségével lejavulhat minket? Inkább emeljünk vissza!

Póker lapok erőssége

Matek: Tegyük fel, hogy ellenfelünk csak AQs/AK/JJ+ lapokkal marad játékban visszaemelésünk után, minden egyéb lapot bedob. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy rangéből csak 33 lapkombinációval marad játékban, és 424 lapkombinációt be fog dobni. Azaz az esetek 92,8%-ában meg fogjuk nyerni az eredeti emelő 3 nagy vakját, és a kis vakot. Ez 3,5*0,928=3,24 nagy vak profitot jelent minden egyes visszaemelésünkkor.

3) Túl gyakori passzív játék a folytatólagos hívásokkal szemben: Maradjunk előző példapartinknál. A laza-agresszív osztó emel, kezünkben KQs. Most úgy döntünk, megadjuk a tétet. A flop Th3s2c. A kassza hat és fél nagy vak. Az osztó folytatólagos hívást alkalmaz, és négy nagy vakig hív. Ha most egy kivárás-emelés keretében visszaemelünk tizennégy nagy vakra, ellenfelünk nagy valószínüséggel csak fölépárokkal, legmagasabb pár-legmagasabb kísérővel, és szettel folytatná a játékot.

Ez azt jelenti, hogy mindössze 39 féle lapkombinációval maradhatna játékban, az összes többit -egészen pontosan négyszáztizennyolcat- kénytelen lesz bedobni kivárás-emelésünk ellen. Azaz a folytatólagos hívás után a kasszában lévő tíz és fél nagy vakot 91,5%-ban fogjuk azonnal elnyerni. Mintha pénzt nyomtatnánk.

Online póker stratégia

Nagyon fontos, hogy a második harmadik pontban taglalt online póker stratégiákat csak megfelelő ellenfelek ellen alkalmazzuk, és ellenük is csak módjával! Nagyon fontos, hogy az ellenfelünk képes legyen olyan marginális kezek eldobására, mint egy középső pár. Ne próbáljunk olyanok ellen blöffölni, aikik sosem dobnak el egy kész kezet!

Ne blöfföljünk/félblöfföljünk túl gyakran! Ha ezt tesszük, ellenfeleink meg fogják sejteni, miben sántikálunk, és kevesebbszer fogják bedobni lapjaikat.

A nyerő mikro tétes játékhoz nincs szükség nagy blöffökre. Nincs szükség az utolsó két pontban taglalt játékokra. Ezek olyan stratégiák, amelyekkel kicsit növelhetjük bevételeinket, ha behatóan ismerjük ellenfeleink játékát. Ameddig nincs meg tudásbeli előnyünk ellenfeleinkkel szemben, tartózkodjunk az ilyen határeset szituációktól, és inkáb dobjuk be lapjainkat.

Magyar online casino https://nyerogepek.net/befizetes-nelkuli-bonuszok/ regisztráció után kaszinók promóciók befizetés nélküli bónusz!
Az egyik legjobb lehetőség regisztrációs ingyen pörgetés bónusz befizetés nélkül https://nyerogepek.net/ingyenes-porgetesek/ magyaroknak!