Blackjack asztal kiválasztása

Blackjack asztal kiválasztása

A megfelelő Blackjack asztal kiválasztása a legfontosabb szempont ha játszani szeretné egy online kaszinóba. A BlackJack messze a legnépszerűbb asztali játék. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy szerencse és tudás is kell hozzá, valamint a kártyaszámlálást fejben tartani, mely lapokat adták ki a legutóbbi keverés óta. Ha nem ismeri a blackjack szabályait, ezen az oldalon online blackjack mindent megtudhat, amit a játékhoz tudnia kell. Itt megtalalja a különböző szabályokat, amelyek kaszinonként eltérőek lehetnek.

Hogyan válasszuk ki a legjobb blackjack asztalt

Blackjack asztal kiválasztása. Mielőtt elkezdené a blackjack játékot, meg kell találnia egy megfelelő asztalt, ahol játszani szeretne. Ha még újonc néhány dolgot szem előtt kell tartania. Érdemes néhány részletre odafigyelni minden egyes asztalhoz, amelyen jatszani szeretne. A legfontosabb elem a fogadási limiteket. Mind a minimális, mind a maximálisan megengedhető tétet egyértelműen fel kell legyem tüntetve az asztalon.
Nézz körül, és találj egy asztalt, amely megfelel a tétméretednek. Gyakran tapasztalhatod, hogy az alsó limit (3 vagy 5 dollár) asztalok meglehetősen zsúfoltak. A legtöbb kaszinóban a táblák színkóddal vannak ellátva, hogy megfeleljenek a rájuk írt minimális téteknek. A piros 5 dollár, zöld 25 dollár és fekete 100 dolláros minimum asztaloknál.
Ezután meg kell győződnie arról, hogy az Ön által kiválasztott asztal valóban blackjack játékra vonatkozik, és nem a kaszinóban kínált különféle asztali játékokra. A következő elem, amelyet meg kell figyelni, az a játék típusa.
A kezdők általában jobban járnak a „tobb” játékokkal, ahol 6 vagy 8 paklit használnak. A kezdők előnye ebben a játékban, hogy a játékosok összes kártyáját képpel felfelé osztják ki minden játékos előtt. Az osztó segíthet a játékkal kapcsolatos kérdésekben és döntésekben. Megjegyzés, ha már jártas leszel a játékban, érdemes lehet egy kevesebb paklit tartalmazó játékra váltani. A kaszinó előnye alacsonyabb, ha kevesebb pakli van játékban.

Blackjack játék

A blackjack már régóta a kaszinó játékosok kedvencei közé tartozik, de az igazán nagy népszerűséget az online változatok megjelenése hozta el.

Az online kaszinóknak köszönhetően, melyekkel lehetővé vált a távoli, gyors és kényelmes módja a játéknak igazi kaszinókba való utazgatás nélkül, megjelent egy új, fiatal, számítógépen felnőtt játékosgeneráció.

A játék sikeréhez Hollywood is hozzájárult. A 2008-as 21 című filmben egy kártyaszámláló MIT-s matekzseni egyetemisták csoportja milliomos lesz, amikor nyernek blackjackben. Ez megragadta a fiatal játékosok képzeletét és kétségtelenül a játék rajongói táborát is gyarapította.

Persze a növekvő népszerűség egyben erősödő versenyt is jelent, a játékosok számát és a kaszinók választékát tekintve is.

Bár az igaz, hogy a blackjackben a házelőny alacsonyabb, mint más kaszinós kártyajátékoknál, de annak esélye, hogy nyerj, csak annyira jó, amennyire érted a blackjack szabályait és amennyire alkalmazni tudsz egy jó stratégiát.

A black jack előfutára a vingt-et-un (huszonegy) volt, melyet az 1700-as években játszottak a francia kaszinókban. Ebben még nem volt 3:2 arányú kifizetés a kétlapos vagy természetes 21-re. A blackjack a kezdetekben nem volt túl népszerű az Egyesült Államokban, ezért kezdtek el bónusznyereményeket is kínálni. Az egyik ilyen a 10:1 arányú kifizetés, ha a játékos leosztásában pikk ász és egy fekete bubi (vagy treff vagy pikk bubi) van. Ezt nevezik blackjacknek és ez rajta ragadt az egész játékon is, holott ezt a bónusznyereményt hamar eltörölték. A játékot ma úgy játsszák, hogy nem is kell bubinak (jack) lennie a leosztásban, ahhoz blackjacked legyen.

Black Jack lapok értéke

A legnagyobb értékű hand nyer, de csak ha értéke nem lépi túl a 21-et (bust). A lapok 2-től 10-ig a rajtuk szereplő számnak megfelelő értékűek, a figurális lapok (bubi, dáma, király) pedig 10-et érnek. Az ász értéke 11, kivéve akkor, ha emiatt túl sok lenne a hand értéke, ilyenkor az ász 1-nek felel meg. Az olyan hand, melyben az ász 11-et ér, soft (puha) hand, mert új lap kérése sem vezet még túllépéshez. A játékosok célja, hogy nagyobb értékű handjük legyen, mint az osztónak. A 21-et túllépő játékos akkor is veszít, ha az osztó is túllépi. Ha az osztónak és a játékosnak ugyannyi pontja van, akkor egyikük sem nyer. Minden játékos csak az osztó ellen játszik, így az osztó lehet, hogy veszít az egyik játékossal szemben, de nyerhet a többivel szemben ugyanabban a körben.
Blackjack asztal kiválasztása
A blackjack egy klasszikus kártyajáték, melyben a játékos fő célja, hogy a leosztás értéke minél közelebb legyen vagy el is érje a 21-et, de ne menjen fölé. Az osztó ugyanerre játszik, de neki meg kell állnia, ha eléri a 17-et vagy afölötti értéket.