A Texas Holdem Póker

A Texas Holdem póker játék rövid ismertető!
Texas Holdem Póker JátékA Texas Holdem a póker variánsok közül a legkönnyebben megtanulható játéktipus. Bárki aki rá tud szánni pár percet könnyen elsajátíthatja a szabályait. Minden játékos két lapot kap a kezébe. Ezek a lapok zárt lapok, melyeket senki más nem láthat. Az asztalra még 5 lap kerül kiosztásra melyek közös lapok, és bárki szabadon felhasználhatja.  A cél, hogy a 7 lapból a lehetséges legjobb kombinációt létrehozzuk. A zárt lapokat nem kötelező felhasználni eközben.

Miután a dealer(osztó) kiosztotta a zárt lapokat, következik az első licitkör. Összeségében a játékosok négy alkalommal licitálhatnak: preflop, flop. turn, river.

Texas HoldEm Poker Szabályai

Preflop:

Egy kis korong található az asztalon, amely jelzi az osztó elhelyezkedését. Őt buttonnak nevezzük. Az osztótól balra ülő játékos automatikusan beteszi a kisvakot(small blind – SB), a nagyvak pedig a nagyvakot (Big Blind – BB). Ezt minden körben automatikusan be kell tenni. Az osztó minden játékosnak 2 zárt lapot oszt ki, majd következik az első licitkör, melyet a nagyvak bal oldalán ülő játékos kezdi. 3 dolgot tehet

  • Bedobja a lapjait (fold)
  • Megadja a nagyvak értékét. (call)
  • Emel (raise)

Minden játékos meghozza a lehetséges lépéseket és következik a flop.Texas Holdem póker

Flop:

Az osztó 3 lapot helyez az asztalra, melyeket felfordítva helyez el. Ezt a három közös lapot flopnak nevezzük. Innentől kezdve a kisvak kezdi a licitet, aki 2 dolgot tehet:

  • Passzol (check)
  • Emel (bet)

Mindenki passzolhat, amennyiben nem történt emelés. Amennyiben már történt emelés, akkor a következő lehetőségek közül választhatnak a játékosok:

  • Bedobja a lapjait (fold)
  • Megadja az emelést (call)
  • Emel (raise)

Turn:

A negyedik lapot is elhelyezi az osztó. Ezt hívjuk turnnek. Az előzőekben(flop) megismert licitkör következik

River:

Az ötödik lap is középre kerül melyet rivernek nevezünk. Ezt követi az utolsó licitkör,mely a flophoz hasonló.

Showdown (mutatás):

Amennyiben befejeződött az utolsó licitkör következik a mutatás(showdown). Az a játékos kezdi a mutatást aki utoljára emelt. Amennyiben nem történt emelés, akkor a kisvak kezdi a mutatást.
Amennyiben gyengébb kombinációval rendelkezünk, mint az elöttünk mutatott kombináció, akkor nem muszály megmutatnunk a lapunkat. Népszerű póker játék típusai, különböző formája itt olvasható.
A befizetés nélküli póker bónusz segítségével belekezdhet az online póker izgalmas világába anélkül, hogy saját pénzét kockáztatná. Olvassa el a 2023 elérhető legjobb befizetés nélküli póker bónusz lehetőségeket.