Online Póker Karrier

Online póker karrier

Hogyan indítsuk online póker karrierünket?
Ez a kérdés sok emberben felmerül, amikor először találkozik az online pókerrel és úgy gondolja ő is megpróbálja azt, ami már oly sok mindenkinek sikerült. Ez a cikk azért készült, hogy bemutassuk az online póker jó és rossz oldalát, és segítsünk eldönteni mindenkinek, hogy neki való-e vagy sem a póker karrier.

Alapvetően azok között, akik pókert, vagy online póker játszanak két típus létezik. Az egyik típusba a hobbi játékosok tartoznak, a másikba pedig azok, akik munkának tekintik a szórakozás mellett, és így természetesen nyereségért játszanak.

Hobbi játékosból nagyon sok van. Ők azok, akik teljes mértékben szerencsejátéknak tekintik a pókert. Leülnek este vagy délután a gép elé, vagy a kaszinóba, nyitnak egy sört, és szórakoznak. Betesznek 50, 100, vagy akár 500$-t, ki-ki pénztárcája szerint és ezt a pénzt arra szánják, hogy elmulassák aznap este. Mint mások, akik elmennek biliárdozni, diszkóba, moziba vagy vacsorázni. Ők azok, akik a mi bevételünknek a 80%-át adják. Ezért legyünk velük nagyon kedvesek.profi pókerjátékos

A másik tábor nyilván a megélhetési póker játékos. Őket is igazából két csoportra lehet osztani. Az egyik típus az, aki komolyan veszi a tanulást, szigorú bankroll menedzsmentet tart, apránként lépeget felfelé a szinteken, fejleszti magát, és idővel bizony profi pókeressé válik, nagy téteteken nagy pénzeket nyer. A másik típusba a bónuszvadászokat sorolhatjuk. Ők azok, akik minden létező teremben megpróbálják megszerezni azokat a befizetés nélkül bónuszok, amiket a terem kínál ingyen. Ők sosem lesznek igazán jó játékosok, legalábbis a nagy többségük. Általában sok asztalon játszanak egyszerre, nem figyelnek oda, teljesítmény orientáltak, a lejátszott kezek számát és a kijátszott bónusz mértékét tekintve. A játékuk, ha már nullszaldós, akkor komoly profitra tehetnek szert. Sosem fejlődnek, és valószínűleg az önfegyelem is hiányzik belőlük ahhoz, hogy szigorú bankroll menedzsment szerint üljenek le játszani.

Melyik a helyes út?

Igazából nincs ilyen.
Mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy melyik csoportba tartozik.
Ehhez teljesen őszintének kell lenni saját magunkhoz. Van, aki először csak hobbiból játszik. Megnyer egy-két freeroll-t, vagy esetleg kap egy kis induló tőkét a 888pokertől és úgy van vele, hogy eljátszogat esténként.
Később annyira belejön, hogy komolyabban elkezd érdeklődni a póker iránt, elolvas pár szakirodalmat, elolvassa a stratégiai cikkeinket, fejlődik a játéka, és végül profi póker játékos válik belőle. Ez ritka. Sokkal gyakoribb ennek az ellenkezője. Valakinek megtetszik a póker, vagy csak egyszerűen könnyű bevételi forrásnak tekinti, és így kezd el játszani. Azt mondja magának, ha ez a Helmuth meg tudta nyerni 11-szer a kartötőt, meg az Anette Obrestadt is tudott nyerni, pedig csak egy amatőr online póker játékos volt, akkor én is tudok. Én leszek az új Helmuth és tele leszek pénzzel. Ezért nem kell mást tennem, mint elolvasok pár könyvet, elolvasom a stratégiai cikkeket, kinyomtatom a kezdő kéz táblázatot, és már dől a lé. Ez hibás hozzáállás. Nézzük miért?

Profi pókerjátékosok

Profi pókerjátékosokHa ez annyira könnyű pénzkereseti lehetőség, mint amennyire elsőnek tűnik, miért nem lesz mindenkiből profi pókeres? Miért nem ül le egyszerűen mindenki a számítógép elé és nyeri el a nagy pénzeket és él meg a pókerből? Egyszerű a válasz. A nőgyógyász jól keres, pedig látszólag egyszerű a munkája, az autóversenyző, a focista jól keres, pedig viszonylag könnyen megtanulható a sport, és még sorolhatnánk. De nem lehet mindenki ügyvéd, nőgyógyász, forma 1-es versenyző, vagy labdarúgó világbajnok. Egyszerűen azért, mert mások vagyunk és mindenki másban jó. Mindenkinek máshoz van tehetsége, kitartása, elhivatottsága, más az érdeklődési körünk, máshoz van affinitásunk. Tekintsük hát át, mik azok a tulajdonságok, készségek, amik ahhoz szükségesek, hogy valaki profi póker játékos lehessen.

Első és legfontosabb a Türelem! Annak, aki elhatározza, hogy márpedig profi pókerjátékos lesz, rengeteg türelemre lesz szüksége. Először is ahhoz, hogy felkutassa a szakirodalmakat. Neked szerencséd van, hisz a 888poker minden szükséges információt megkapsz. Ezután sok türelem kell ahhoz, hogy a felkutatott szakirodalom alapján megtanuljuk a játék alapjait, a kisebb fortélyokat, a stratégiát, ami által majd nyereségesen játszhatunk. A következő lépésben türelmesen várjuk az asztalnál, hogy jöjjenek azok a lapok, amikkel játékba bocsátkozhatunk. Hiszen átlagosan a lapok körülbelül 20%-át játsszuk. Miután befejeztük a játékot sok-sok órán át elemeznünk kell a játékunkat, hogy felismerjük a hibákat, és később ne kövessük el még egyszer, ezzel javítva játékunkat.

A profi hozzáállás

A második nagyon fontos tulajdonság az Önfegyelem! Egy profi pókerjátékos hihetetlen önfegyelemről tesz tanúbizonyságot nemcsak az asztalnál, de akkor is mikor nem játszik. Egyrészt nyilván nagy önuralom kell ahhoz, hogy el tudjuk viselni a csúfos vereségeket, akkor, mikor blöffölünk, és nem szeretnénk, ha kiderülne lapunk valódi ereje. Ám a pókerasztalon kívül is komoly önfegyelem szükségeltetik, hiszen szigorú bankroll menedzsment szükséges ahhoz, hogy nehezen megszerzett póker tőkénket ne játsszuk el egy este alatt, hanem a nekünk megfelelő limiten játsszunk.

A harmadik a Koncentráció képesség! A pókerben egy-egy ülés, akár bajnokság, akár készpénzes játék akár 3-4 óra, de van, hogy még tovább is tarthat. Egy igazi profinak mindvégig koncentráltnak kell maradni azért, hogy ne vétsen hibát, ne lankadjon a figyelme az ellenfelek megfigyelésekor, hisz lehet, hogy ezen múlik egy nagy bank megnyerése, a versenyről való kiesés. Ezzel összefüggésben nagyon fontos az is, hogy mindig kipihenten üljünk le játszani. Hiszen ekkor vagyunk teljesítőképességünk csúcsán, ekkor tudunk a legjobban odafigyelni a játékra és ellenfeleinkre.

Hogyan váljunk profi pókerjátékossá

Lényegében ez a három a legfontosabb tulajdonsága egy profi póker játékosnak. Ezeken kívül még fontosak a szorgalom, hogy mindig tudjunk tanulni és fejlődni. Az alázatosság, hogy képesek legyünk hallgatni a tapasztaltabbakra, és hogy soha ne szálljon a fejünkbe a siker, hiszen lehet, hogy a következő alkalommal többet bukunk, mint amennyit épp nyertünk. A higgadtság, hogy mindig hideg fejjel tudjuk végiggondolni a lehetőségeinket, és ne rohanjunk fejjel a falnak egy nagyobb bukás, vagy egy hosszabb pechszéria után. Sportszellem, a fairplay jegyében. Sokkal jobb úgy győzni, ha közben sportszerűek maradunk.

Igazából ezek a tulajdonságok azok, amik megkülönböztetnek egy átlag embert, egy amatőr pókerest egy profi pókerjátékostól. Ha te mélyen magadba nézel, és úgy látod, hogy nincsenek meg benned ezek a tulajdonságok, akkor talán jobb, ha megmaradsz hobbi játékosnak. Vagy esetleg egy-két dolgot megtanulva bónuszvadászatból szép mellékkeresetet termelhetsz ki magadnak. Ellenben ha úgy érzed, hogy ezek a tulajdonságok benned is megvannak, és elhatározod, hogy igenis kemény munka árán megtanulod ezt a játékot, és felküzdöd magad a csúcsra, akkor hajrá. És ehhez a legjobb helyen jársz. Nálunk mindent megtalálsz ahhoz, hogy céljaidat elérd és egyszer te is pókerből élhess, azaz a hobbidból keresd meg a kenyérre valót.

Sok elszántsággal és szorgalommal belőled is lehet profi póker játékos!