Black Jack a valószínűség játéka!

Blackjack stratégia, valószínűség játéka!

Black Jack alapstratégiaA Blackjack alapstratégia első ránézésre komplikáltnak tűnhet, viszont az alapelve meglehetősen egyszerű. A legtöbb Blackjack stratégia a valószínűség számításból származik, így ha ezt megtanuljuk rendesen használni, akkor kihozhatjuk a maximumot a black jack játékunkból.

Nézzük meg tehát közelebbről, hogy pontosan mi köze is van a valószínűségnek a BlackJack-hez.

Vegyünk egy hagyományos pakli francia kártyát (52 lap).

Az esélye annak, hogy 2-est kapjunk 4 az 52-höz, azaz 7,7% (mert ugye 4 db. 2-es van a pakliban).

Ugyanígy 7,7% az esélye az összes többi lapnak 2-től 9-ig, illetve az Ászoknak, mert mindegyikből 4 db. van a pakliban. Maradt a 10, J, Q, K.

Mivel ezeknek a lapoknak mind  10 az értékük, ezért annak az esélye, hogy 10-est kapjunk egyből négyszereződik, tehát 16 az 52-höz, azaz 30,8%!

A nagyobb esélye annak, hogy 10-est kapjunk egy igen fontos szerepet játszik a BlackJack alapstratégiában.

Ennek alapján jobban meg tudod érteni a Black Jack alapstratégiákat és mindenek előtt egy nagyon fontos dolgot a fejedbe véshetsz: a döntéseidet te magad hozhatod meg. Bármikor kérhetsz még lapot, megállhatsz, szabad akaratod van, míg az osztó úgy játszik, akár egy robot. Minden kéznél ami 16, vagy kisebb, az osztó lapot fog kérni. Ami 17 vagy nagyobb, ott meg fog állni. Így ha egy kicsit figyeljük a lapokat, akkor már mindjárt könnyebben el tudjuk dönteni, hogy  16-nál továbbmenjünk, vagy megálljunk, azok alapján amilyen lapok eddig kimentek.

Black Jack Stratégia

A legjobb viszont, egy teljesen kezdő játékosnak, ha az alapstratégiát a fejébe vési mint a szorzó táblát és az alapján játszik.

Hogyan befolyásolja ez a játékot?

A sok 10-es, illetve az osztó „kötelező” döntései egy más perspektívát adnak az egész játéknak. Az első faktor, hogy nem egyenrangúak a lapok, a második pedig, hogy nem egyenrangúak az ellenfelek. Képzeljük el a következő helyzetet: 8-as és 4-es lapokkal kezdünk, az osztó felfordított lapja pedig 5-ös.

Összesen 12 van a kezünkben. Mivel a pakliban 16 db. 10-es lap van, ezért nagy az esélye, hogy az osztónak 15 van a kezében. Így a legjobb választás az, ha megállunk.

Miért?

Ha az osztónak tényleg 15 van a kezében, akkor minden 7-es feletti lap a fuccsot jelenti. Normális esetben megállna, viszont mivel nincs szabad akarata ezért kötelező még lapot kérnie. Mivel igen nagy az esélye, hogy fuccs lesz a sorsa, ezért a legjobb ha megállunk. Ez egy nagyon fontos szempont minden alkalommal, amikor online blackjack-et játszunk.

Ne feledjük, ennek a 2 faktornak sorsdöntő szerepe van minden egyes blackjack stratégiában! Ingyenes online blackjack játékok!